Pensionärsmedlem i Unionen

Från den 1 januari 2018 byter Unionen försäkringsgivare från Förenade Liv till Bliwa. På Bliwa är vi både stolta och glada att få vara din nya försäkringsgivare.

Vilka är Bliwa?

Enkelt beskrivet ser vi till så att människor är rätt försäkrade genom livets alla faser. Vi är ett kundägt försäkringsbolag som är specialister på personförsäkringar för grupper. Våra försäkringar ger dig som är pensionärsmedlem i Unionen ekonomisk trygghet vid sjukdom, dödsfall, olycksfall. Vi strävar efter att vara tillgängliga och begripliga, och utvecklar ständigt försäkringar och arbetssätt för att bli ännu bättre på det vi gör.

Vilka försäkringar omfattas?

De försäkringar som kan ingå i din Seniorförsäkring är: Livförsäkring, Olycksfallsförsäkring och Diagnosförsäkring. Läs mer om Seniorförsäkringen.

Vad händer nu?

Från och med årsskiftet är du försäkrad i Bliwa, om du inte meddelat annat. I försäkringsbeskedet du fick från oss i december kan du se vilka försäkringar du har hos oss och vad som gäller just för dig. På Mina sidor kan du se och göra ändringar i dina försäkringar.

Mellan 10 och 15 januari får du din första avi från oss. Avin består av 4 månaders sammanlagda premie och du får avi 3 gånger om året. Vill du i fortsättningen betala via autogiro lämnar du enklast autogiromedgivande genom att logga in med Mobilt BankID på Mina sidor. Du hittar även en blankett att ladda ner under Blankett & Villkor. Har du lämnat autogiromedgivande via Mina Sidor före den 20 december 2017 får du inte någon avi utan din månadspremie dras från det konto du angivit den 31 januari.

Vem kontaktar jag?

Har du frågor kring de försäkringar du har idag, vill göra ändra försäkringsbelopp, avsluta försäkring eller anmäla skada kontaktar du Bliwa.

Har du frågor kring eventuella fortsättningsförsäkringar eller pågående skadeärenden som berör anmälda skador innan den 1 januari 2017 kontaktar du Förenade Liv.  

Livförsäkringen förändras

Bliwa och Unionen har fattat ett gemensamt beslut att inte fortsätta att erbjuda en livförsäkring utan slutålder. Istället inför vi en slutålder på 86 år i vår livförsäkring. En livförsäkring som gäller livet ut blir dyr därför att alla försäkringar betalar ut ersättning. Istället har vi valt ett försäkringserbjudande som upphör när man uppnår 86 års ålder. Med detta har vi möjlighet att erbjuda konkurrenskraftig premie till de som omfattas.

Läs mer om vad som gäller dig som är: