• Fyra smarta tips till dig som ska gifta dig

  Sommaren är här och bröllopssäsongen pågår för fullt. Snart delar du och din partner livet - och ekonomin. Därför är det viktigt att se över den gemensamma tryggheten tillsammans.

 • Barnförsäkring – är det verkligen så viktigt?

  Som barnfamilj får man en hel del stöd från samhället. Bland annat i form av barnbidrag, fri sjukvård och gratis medicin. Man skulle kunna anta att långtidssjuka och olycksdrabbade barn också har ett bra stöd av samhället. Men hjälpen är ganska begränsad. Som förälder gör man klokt i att komplettera med en bra barnförsäkring, menar Malin West, kundansvarig på Bliwa.

 • Maxa kollen på dina försäkringar

  Har du dålig koll på vilka försäkringar du kanske borde ha? Lugn, du är långt ifrån ensam. Malin West, kundansvarig på Bliwa, tipsar om hur du ska tänka när du ser över dina försäkringar.

 • Bättre skydd när du köper försäkring

  Den 1 oktober 2018 började en ny lag om försäkringsdistribution, IDD, att gälla. Den ger kunden ett starkare skydd genom att ställa högre krav på företagen som säljer försäkring.

 • Bliwas årsredovisning 2017 - Ett hållbart försäkringsbolag

  För det flesta innebär hållbarhet ett miljöengagemang. Men för oss handlar hållbarhet också om att under en lång tid framöver kunna leva upp till våra löften till försäkringstagarna.

 • Arbetsgivarbetald sjukvårdsförsäkring förmånsbeskattas från 1 juli 2018

  I maj beslutade riksdagen att slopa skattefriheten för arbetsgivarbetald sjukvårdsförsäkring från 1 juli 2018.

 • Unionen väljer Bliwa för sina 640 000 medlemmar

  Från 1 januari 2018 blir Bliwa ny försäkringsgivare för Unionens medlemsförsäkringar. Avtalet är det största som tecknats på den svenska marknaden för gruppförsäkring, med en premietillväxt för Bliwa på cirka 300 miljoner kronor.

 • Bliwa lanserar rehabiliteringsförsäkring

  När en anställd blir sjukskriven har såväl arbetsgivaren som den anställde allt att vinna på att så snabbt som möjligt komma igång med rehabilitering. Som ett stöd i det arbetet erbjuder Bliwa nu en rehabiliteringsförsäkring för arbetsgivare. Syftet är att få tillbaka den anställde i arbete snabbare vid sjukskrivning.