Hjälp oss att bli mer begripliga!

Just nu genomför Sifo på uppdrag av Bliwa en undersökning om hur du som försäkrad uppfattar informationsmaterial från försäkringsbolag. Undersökningen består av 8-10 frågor och du behöver inte kunna något om försäkringar för att svara på frågorna.

Till undersökningen
 • Beräkna ersättning från inkomstförsäkringen

  Beräkna ersättning från inkomstförsäkringen

  Här kan du räkna ut hur mycket ersättning du skulle kunna få från inkomstförsäkringen. Fyll i din genomsnittliga månadslön, före skatt.

 • Lämna autogiromedgivande

  Lämna autogiromedgivande

  Enklaste sättet att betala din personförsäkring är via autogiro. Då dras betalningen varje månad från ditt konto. Annars får du ett inbetalningskort. För att betala med autogiro behöver du fylla i ett medgivande. Använd länken nedan. Om du tidigare har betalat din försäkring i Trygg-Hansa
  med autogiro och vill fortsätta göra det, måste du nu lämna ett nytt medgivande till Bliwa.
  Lämna autogiromedgivande

  Läs mer om personförsäkringarna här

 • Ny medlem i Ledarna

  Ny medlem i Ledarna

  Du som har blivit ny medlem i Ledarna ansluts till ett grundläggande försäkringsskydd i Bliwa.

  Läs mer här

 • Hur mår medarbetarna?

  Hur mår medarbetarna?

  Åke Nygren, senior professor på Karolinska institutet uppmanar arbetsgivare och arbetstagare att vara uppmärksamma på ohälsosam stress på sin arbetsplats. Enkla verktyg för att skatta sin stress och identifiera skadliga påfrestningar kan följas av åtgärder som samtalsgrupper på arbetsplatsen. På så sätt kan man undvika långtidssjukskrivningar.

  Läs mer

 • Bliwas sjukvårdsplanering i egen regi

  Bliwas sjukvårdsplanering i egen regi

  Från den 1 januari 2015 kommer Bliwa att själva ta hand om sjukvårdsplanering och rådgivning, en uppgift som tidigare sköttes av en extern aktör. Att Bliwa nu har en egen sjukvårdsplanering innebär större kontroll över hela vårdprocessen och att kvaliteten höjs ytterligare.

   

  Läs mer

 • Försäkringsspråk svårt att förstå

  Försäkringsspråk svårt att förstå

  Bliwas Sifo-undersökning visar att nästan hälften av svenskarna tycker att det är svårt att förstå språket som försäkringsbolagen använder i sin information. Det gäller inte minst de mest använda försäkringsorden. 4 av 10 vuxna svenskar anser sig inte veta vad premie betyder. Bara en tredjedel tror sig ha koll på vad prisbasbelopp är. En fördjupande undersökning visar dessutom att de faktiska kunskaperna i själva verket är ännu lägre.

  Läs mer