Gå till innehållet
""

Full fart framåt! Bliwa skyndar på sin IT-utveckling

Arbetet med företagets IT-utveckling engagerar de allra flesta av våra medarbetare. Inte minst präglar det dagarna på ”Utveckling och erbjudande”, avdelningen som ansvarar för vår digitala utveckling. Just nu letar vi talanger inom IT-utveckling som kan hjälpa Bliwa vidare in i framtiden.

 

Utveckling av alla plattformar

Utvecklingsarbetet omfattar alla plattformar. Vi moderniserar våra skaderegleringssystem, bland annat genom att uppdatera gränssnittet. Vi vidareutvecklar CMS:et bakom bliwa.se som är fönstret mot slutkunden, och undersöker olika sätt att utveckla vårt affärssystem – verksamhetens hjärta.

Allt utvecklingsarbete tar avstamp i ett uttalat fokus på kundupplevelsen. Målet är digital service som gör det ännu enklare att köpa och använda Bliwas produkter.

 

Vill göra försäkringar mer begripliga

Personförsäkringar spelar en viktig roll i människors liv. De ger ökad trygghet om livet plötsligt tar en oväntad vändning. Samtidigt är de en typ av produkt som många har svårt att förstå. Det här är en utmaning som hela försäkringsbranschen brottas med.

– Som kund ska du förstå hur våra försäkringar gör livet tryggare för dig och dina kära. Våra digitala tjänster måste möta kunden utifrån hens specifika behov, säger Anton Fjällström, chef för serviceerbjudandet.

För att lyckas i utvecklingsarbetet behöver du som IT-utvecklare förstå hur Bliwas produkter och avtal samspelar. En komplex mekanik som innebär många utmaningar – som medarbetare blir du aldrig riktigt fullärd.

Vi är stora nog att driva avancerad IT-utveckling – men tillräckligt små för att du som medarbetare ska känna att du gör skillnad.
Ylva Wiktorin, utvecklingschef IT

Agilt arbetssätt mot långsiktiga mål

I utvecklingsarbetet jobbar vi tillsammans i Scrum-team som rymmer medarbetare från olika delar av Bliwa. Arbetet sker i nära samarbete med våra så kallade Product owners. De beslutar vilka uppgifter som ska prioriteras. Allt arbete tar avstamp i roadmaps och långsiktiga mål. Och under resans gång delar vi ny kunskap mellan teamen, det är en ständigt pågående kompetensutveckling.

 

Hur är det att arbeta med IT-utveckling på Bliwa?

– Vår storlek gör oss attraktiva. Vi är stora nog att driva avancerad IT-utveckling – vi jobbar agilt, använder Microsoft-plattform, moderna molnlösningar och testverktyg. Samtidigt är vi tillräckligt små för att du som medarbetare ska känna att du gör skillnad, säger Ylva Wiktorin, utvecklingschef på IT.

 

Hur ser arbetet i teamen ut? Hur möts juniora och seniora medarbetare?

– Våra team rymmer både juniora och seniora medarbetare. Alla hjälps åt för att lyckas med leveransen i varje sprint. Mixen av medarbetare bäddar för kunskapsöverföring i det dagliga arbetet, säger Ylva.

 

Hur går det till med kunskapsöverföring och lärande?

– Man kanske löser en uppgift genom parprogrammering eller tar hjälp av en kollega för kodgranskning. Det finns också nätverk inom våra olika yrkesroller. Genom dem kan du ta hjälp av alla andra duktiga medarbetare – till exempel be om second opinions. Vi håller också interna tech-talks inom aktuella ämnen. Då delar medarbetare och konsulter med sig av sina kunskaper och erfarenheter, säger Ylva.

 

Vad är det bästa med att jobba på Bliwa?

– Att vi är en organisation som vill framåt! Vi vet att våra produkter är viktiga. Vi vill hjälpa så många som möjligt att få ett tryggare liv, säger Anton Fjällström.

""

Jobba hos oss? 

Här finns tjänster vi söker just nu. 

Lediga jobb

""

Lyssna in - så är det att jobba på Bliwa

Nyfiken på hur det är att jobba på ett bolag som bara finns till för kunderna och som befinner sig på en spännande utvecklingsresa?

Till poddavsnittet

Om oss

Vi försäkrar människor

På Bliwa arbetar vi bara med personförsäkringar. Vi jobbar alltså inte med saker, utan med människor. Det här präglar oss som företag.