Gå till innehållet
Sofie Andersson

Möt Sofie Andersson - Compliance officer på Bliwa

Sofie Andersson analyserar lagförslag, tolkar och tillämpar lagar. Dessutom arbetar hon med hållbarhetsfrågor. Där bidrar hon med sin kunskap om Agenda 2030 och kopplingen till mänskliga rättigheter.

Du höll en föreläsning om mänskliga rättigheter och hållbarhet för oss på Bliwa. Hur kommer det sig att du vet så mycket om mänskliga rättigheter?

Jag har alltid velat bidra till att hjälpa människor och förbättra vårt samhälle, vilket gjorde att jag valde att studera rättsvetenskap (internationell juridik) i Örebro. Under min tid där studerade jag mänskliga rättigheter och fick upp ögonen för vilket spännande och framförallt viktigt ämne som det är. Efter min kandidatutbildning i Örebro valde jag att studera vidare inom ämnet mänskliga rättigheter vid Uppsala Universitet och det resulterade i en masterexamen. Genom mina utbildningar har jag fått djupgående kunskap i ämnet, vilket jag gärna delar med mig av!

 

Vad har du för nytta av de kunskaperna i ditt arbete på Bliwa?

Globalt ser vi nu en ökad efterfrågan på kunskaper inom hållbarhet och mänskliga rättigheter, vilket gör att lagstiftarna inom EU och i flera andra länder i högre grad stiftar lagar som berör de frågorna. Att analysera, utreda olika lagförslag samt tolka och tillämpa lagar, är något jag arbetar med varje dag som compliance officer.

Dessutom arbetar jag med hållbarhetsfrågor på Bliwa. Där bidrar jag med min kunskap om Agenda 2030, kopplingen till mänskliga rättigheter och varför social hållbarhet - som går hand i hand med mänskliga rättigheter - blir allt viktigare.

 

Varför valde du Bliwa?

Försäkring är en spännande bransch där jag får arbeta med många olika typer av frågor. Det finns också tydliga utvecklingsmöjligheter för min roll, vilket är viktigt för mig. Min chef är duktig på att erbjuda mig spännande och utvecklande arbetsuppgifter. Sedan är Bliwa en fantastisk arbetsplats med bra företagskultur och trevliga och hjälpsamma kollegor. Redan när jag rekryterades fick jag en bra känsla av en arbetsplats med mycket glädje och fantastisk gemenskap. Jag har många härliga kollegor som alla är otroligt duktiga på det de gör!

 

Nu får du möjlighet att missionera – vad vill du säga till omvärlden?

I tider som dessa är det viktigt att vi kommer ihåg att alla människor är lika mycket värda. Alla kan göra något, så börja gräv där du står. Vi är en generation som har möjlighet att förhindra att den globala temperaturen stiger över 2 grader och om alla hjälps åt så kan vi lyckas.

Borde vi träffas?

Vad vi förväntar oss av dig

Du behöver vara nyfiken, ansvarstagande och målmedveten. För att fungera i vår kultur behöver du också vara en schysst kollega. För hos oss är du aldrig ensam – vi utvecklar och utvecklas tillsammans.​