Gå till innehållet
kvinna som jobbar hemma

Så säkrar du inkomsten under en provanställning

I dag är provanställningar mer regel än undantag, framför allt inom vissa branscher. För den som vill säkra inkomsten gäller det att teckna en arbetslöshetsförsäkring tidigt för att ha rätt till ersättning om anställningen skulle avslutas.

En provanställning är till för att arbetsgivaren och den anställde ska få en möjlighet att känna på varandra innan arbetet övergår till en tillsvidareanställning. I högst sex månader får prövotiden fortlöpa, men under den tiden är det en osäker anställningsform då den anställda kan bli uppsagd med bara två veckors varsel. Att byta jobb kan alltså innebära att du går från en säker och trygg anställning till något mycket mer osäkert.

Inkomstförsäkringen gör det möjligt att få ut upp till cirka 80 procent av månadslönen efter skatt.
Peter Nylund, analyschef, Bliwa

Nya regler för att få a-kassa

I takt med att Coronapandemin skapade stor osäkerhet på arbetsmarknaden under våren 2020 beslutade riksdagen om en lättnad i reglerna som avgör rätten till a-kassa.

Den nuvarande gränsen för att få ut ersättning är att du har arbetat 60 timmar i månaden under sex månader, eller 420 timmar under sex sammanhängande månader och då minst 40 timmar under var och en av dessa månader.

Detta kan du även komma upp i om du tidigare haft till exempel ett sommarvikariat och jobbat deltid vid sidan av studierna.

– Det finns också tid som du kan bortse från om du varit sjukskriven eller föräldraledig. Samma sak gäller om du avslutat en heltidsutbildning, då går det att räkna bort terminstiden om du inte jobbat parallellt, säger Anette Ben Naceur, försäkringsansvarig på Unionens a-kassa.

Om du är medlem i ett fackförbund ingår oftast en inkomstförsäkring i medlemskapet. Många fackförbund ger även möjligheter att komplettera med olika tilläggsförsäkringar.

– Inkomstförsäkringen gör det möjligt att få ut upp till cirka 80 procent av månadslönen efter skatt även om du tjänar mer än 33 000 kronor, säger Peter Nylund, analyschef på Bliwa.

Om du byter från en trygg anställning

Om provanställningen avslutas och den är ditt första jobb efter studier måste du alltså räkna bakåt för att se om du har tillräckligt mycket timmar för att kvalificera dig för arbetslöshetsförsäkring. När du däremot byter från en trygg tillsvidareanställning till en mer osäker provanställning så har du troligtvis redan arbetat in tiden och även om du bytt arbetsgivare på eget bevåg så kan det inte hållas emot dig.

– Det finns rättspraxis just om en person som säger upp sig från en trygg anställning för att gå till en mer otrygg anställning, där har man testat om den personen ska drabbas av en sanktion för att ha bytt arbete. Enligt en dom från regeringsrätten så ska det inte ses som att den anställde orsakat sin arbetslöshet, utan den sökande ska kunna räkna med att den övergår till en tillsvidareanställning, säger Anette Ben Naceur.

Ibland kan ett byte av arbete innebära att du måste byta fackförbund och a-kassa. Så länge du inte får något glapp i medlemstiden så påverkar det inte din ersättning, däremot kan det vara värt att kolla upp vad som gäller med eventuella tilläggsförsäkringar som du har tecknat via ditt tidigare förbund.

– Det kan skilja mellan olika fackförbund vilka förmåner som ingår och vilka du själv måste välja till. Om du byter fackförbund ska du få all information om vad som gäller vid bytet, säger Peter Nylund.

 

Om du avslutar anställningen på egen begäran

Det finns vissa undantag när a-kassan godkänner ett glapp i medlemskapet, som exempelvis när du bytt jobb mellan två EES-länder (alla EU-länder tillsammans med Norge, Lichtenstein och Island). Det finns också undantag när du kan få ersättning trots att du avslutat anställningen på egen begäran.

– Det finns lite olika hälsoskäl eller om du utsatts för kränkande särbehandling. Om du väljer att avsluta din anställning behöver du ha väldigt starka skäl för att fortfarande kunna få a-kassa utan att först bli avstängd under 45 ersättningsdagar, säger Anette Ben Naceur.