Gå till innehållet

Barn- och gravidförsäkring

Om ditt barn drabbas av en långdragen sjukdom eller en olycka kan en barnförsäkring göra stor skillnad, både för din privatekonomi och för barnets framtid.

  • Pengar om något allvarligt händer ditt barn

  • Kompletterar samhällets skydd

  • Kan göra stor skillnad för barnets liv

Det viktigaste skyddet för dina barn

Som barnfamilj får ni en hel del stöd från samhället – i form av barnbidrag, fri sjukvård och gratis medicin. Men om barnet blir långvarigt sjuk eller råkar ut för en olycka som får konsekvenser längre fram i livet, då är stödet mindre.

Om skadan leder till en funktionsvariation och du behöver stanna hemma och vårda ditt barn, då är en barnförsäkring också ett viktigt skydd. Den kan komplettera stödet från det så kallade omvårdnadsbidraget som Försäkringskassan betalar ut.

Redan när barnet är i magen gör du klokt i att komplettera samhällets skydd med en bra barnförsäkring. Det gäller att vara försäkrad innan någonting händer.

TIPS OCH RÅD

Barnförsäkring - är det verkligen så viktigt?

Ja, en barnförsäkring kan faktiskt förändra hela framtiden för ditt barn.

Vanliga frågor och barn- och gravidförsäkringen

Behovsguiden

Bli rätt försäkrad med Behovsguiden

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra.