Gå till innehållet

Sjuk- och olycksfallsförsäkring

Om du drabbas av en sjukdom eller en olycka som gör att livet förändras för alltid – då är en sjuk- och olycksfallsförsäkring ett betydelsefullt komplement till samhällets skydd.

  • Viktigt komplement till samhällets skydd

  • Pengar för att ställa om efter en allvarlig sjukdom

  • Pengar för att ställa om efter en allvarlig olycka

Om livet förändras efter sjukdom eller olycka

En vanlig olycksfallsförsäkring kan ge ersättning om du drabbas av en olycka. Om du till exempel inte kan leva på samma sätt som tidigare eller arbeta som vanligt.

Men den vanligaste anledningen till nedsatt funktionsförmåga är faktiskt sjukdom. Med en sjuk- och olycksfallsförsäkring har du rätt till ersättning oavsett om det är en sjukdom eller en olycka som gör att du behöver ställa om.

Försäkringen kan ersätta kostnader du får vid en olycka, till exempel för vård, rehabilitering, hjälpmedel och resor. Men den gör verklig skillnad om en sjukdom eller ett olycksfall leder till en funktionsvariation som gör att du inte längre kan arbeta eller fungera som vanligt.

Försäkringen är ett bra komplement till samhällets stöd.

Vanliga frågor om sjuk- och olycksfallsförsäkringen

Behovsguiden

Bli rätt försäkrad med Behovsguiden

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra.