Gå till innehållet
För dig som är medlem i Unionen

Barn- och gravidförsäkring

Om ditt barn drabbas av en långdragen sjukdom eller en olycka. Då gör en barnförsäkring stor skillnad, både för din privatekonomi och för barnets framtid.

  • Skyddar det viktigaste du har

  • Omfattar även gravidförsäkring

  • Kan göra stor skillnad för barnets liv

Det viktigaste skyddet för dina barn

Barnfamiljer får en hel del stöd från samhället i form av barnbidrag, fri sjukvård och gratis mediciner. Men om barnet blir långvarigt sjuk eller råkar ut för en olycka som får konsekvenser längre fram i livet, då är det ekonomiska stödet mindre. En barnförsäkring skapar trygghet för dig och dina barn om olyckan är framme.

Om skadan leder till en nedsatt funktionsförmåga som innebär att du behöver stanna hemma och vårda ditt barn, då är en barnförsäkring också ett viktigt skydd. Den kompletterar stödet från det så kallade omvårdnadsbidraget som Försäkringskassan betalar ut.

Redan när barnet är i magen kan du teckna vår försäkring. Då får du också en kompletterande gravidförsäkring som  ger dig ersättning om något skulle gå fel under graviditeten.

Så mycket kostar försäkringarna

Maxersättning
Försäkringsbelopp vid invaliditet
Månadskostnad  
  Premium Premium Extra
20 prisbasbelopp 108 kr 182 kr
30 prisbasbelopp 135 kr 235 kr
40 prisbasbelopp 164 kr 289 kr
50 prisbasbelopp 191 kr 344 kr

1 prisbasbelopp motsvarar 57 300 kronor (2024). Du betalar en månadskostnad per försäkrat barn. Ersättningen är skattefri.

Unionens medlemsförsäkringar

Teckna försäkringen

På Mina sidor kan du teckna de försäkringar du har tillgång till via ditt medlemskap i Unionen. Vill du läsa mer om försäkringarna så hittar du förköpsinformation och villkor här.

Är du egenföretagare utan försäkringar sedan tidigare? Använd då blanketten för att ansöka.