Gå till innehållet

Få koll på försäkringar enkelt med Behovsguiden

Behovsguiden ger dig snabbt och enkelt koll på försäkringar. Tjänsten har fått ett mycket bra mottagande av våra kunder som tycker att den är enkel att förstå och tillför ett värde. Framöver kommer Behovsguiden att utvecklas ytterligare – naturligtvis tillsammans med kunderna.

Bliwas behovsguide är en kostnadsfri digital tjänst som lanserades hösten 2023. Genom att svara på några frågor får du dels en överblick över vilka försäkringar du har i dag, dels en rekommendation om vilka försäkringar du kan behöva utifrån din livssituation. Dessutom kan du välja att teckna nya försäkringar eller uppdatera dina befintliga, genom några enkla klick direkt i Behovsguiden.

– Vi vet att många tycker att det är krångligt och tidskrävande att få koll på sina försäkringar och teckna nya. Därför har vi tagit fram Behovsguiden, som förenklar hela processen och förhoppningsvis gör att fler kan känna sig trygga med att de är rätt försäkrade, säger Daniel Olemyr, kommunikationschef på Bliwa.

– Precis, det är hela det här flödet som gör Behovsguiden till en unik tjänst. Vi hjälper kunderna hela vägen genom att utgå ifrån deras specifika livssituation och trygghetsbehov, säger Anton Fjällström, chef för serviceerbjudande och kundupplevelse på Bliwa.

"Vi ägs av våra försäkrade och vill att du ska vara rätt försäkrad baserat på din livssituation och dina trygghetsbehov".
Daniel Olemyr, Kommunikationschef på Bliwa

Hjälper människor att bli rätt försäkrade

Arbetet med att ta fram Behovsguiden började ungefär ett år innan lanseringen. Alla som är försäkrade hos Bliwa är det genom en medlemsorganisation, arbetsgivare eller förmedlare, men det var hela tiden individerna som var i fokus under utvecklingsarbetet.

–Bliwa är specialiserade på personförsäkringar och i slutändan betyder det att vi jobbar med människor. Människor som vi vill ge bästa möjliga förutsättningar att fatta bra beslut om sitt försäkringsskydd, säger Daniel Olemyr, och fortsätter:

– Och som ett ömsesidigt försäkringsbolag ägs vi av våra kunder och har inget vinstintresse i att sälja på människor försäkringar i onödan. Vi vill att du ska vara rätt försäkrad och ger därför en rekommendation som enbart baseras på din livssituation och dina behov.

Behovsguiden utvecklas tillsammans med kunderna

Innan Behovsguiden lanserades gjordes tester med kunder som fick ge feedback, vilket sedan låg till grund för utvecklingsarbetet. När tjänsten gick live visade det sig att det hade varit rätt väg.

– Vi har fått positiva omdömen från våra kunder, de framhåller framför allt att Behovsguiden är enkel att förstå och att den tillför ett värde, säger Anton Fjällström.

Förutom direkt feedback från kunderna har Bliwa även ett digitalt analysverktyg som fångar upp användarbeteenden för Behovsguiden, berättar han:

– Det ger oss viktiga insikter i det fortsatta arbetet med Behovsguiden. Tjänsten kommer att fortsätta utvecklas framöver och det är ett arbete som vi vill göra tillsammans med våra kunder.

Steg för steg: Så fungerar Behovsguiden från Bliwa

 1. Logga in
  Gå till Behovsguidens inloggningssida och logga in med ditt BankID.
  Till Behovsguiden
 2. Försäkringsbehov
  Svara på frågor för att se vilka försäkringar du och dina nära behöver.
 3. Kontroll av försäkringar
  Se vilka gällande försäkringar du har hos Bliwa och andra försäkringsbolag.
 4. Sammanfattning och teckna
  Se vilka försäkringar du har och vilka du kan behöva teckna eller uppdatera för att ge dig och dina nära den ekonomiska trygghet ni önskar. De rekommendationer som du får utgår endast från de försäkringar som är möjliga för dig att teckna hos Bliwa.

Du kan teckna eller uppdatera dina försäkringar direkt och även spara rekommendationen eller få den skickad till din mejl. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka fem minuter att göra.

Behovsguiden

Bli rätt försäkrad med Behovsguiden

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra. 

Datum: 22 december 2023.