Gå till innehållet
För dig som är medlem i Ledarna

Ledarnas försäkringar hos Bliwa

När du är medlem i Ledarna ingår en inkomstförsäkring i ditt medlemskap. Den ger dig extra trygghet om du ofrivilligt blir av med jobbet. Här kan du teckna en tilläggsförsäkring, räkna ut din ersättning och hitta blanketter och villkor.

Från 1 maj 2024

Information om betalning av tilläggsförsäkring

Du som valt att utöka din inkomstförsäkring med tilläggsförsäkringar kommer från den 1 maj 2024 att betala fakturan direkt till Bliwa. Försäkringen gäller precis som tidigare, det är bara betalsättet som ändras. Syftet är en mer effektiv administration och att göra det tydligare för dig att du har ett tillägg utöver skyddet som ingår i ditt medlemskap. 

Försäkrar upp till 80 procent av din lön

Mer pengar om du blir ofrivilligt arbetslös

Ingår för dig som medlem i Ledarna

Tilläggsförsäkringar

För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen och tilläggsförsäkring behöver du ha varit medlem i Ledarna och ansluten till försäkringen i minst tolv månader. 

 

Tillgodoräkna dig tid från annat fackförbund

Om du tidigare omfattats av en likvärdig inkomstförsäkring kan du tillgodoräkna dig den tiden när du blir medlem. Kontakta oss gärna om du har frågor om vad en likvärdig inkomstförsäkring är, eller om du har andra frågor om villkoren.  På sidan med frågor och svar kan du läsa mer om hur du tillgodoräknar dig tid från ett annat förbund. 

 

Teckna tilläggsförsäkring, ändra i de du har och följ dina ärenden

Du som redan är betalande medlem i Ledarna och kund hos oss hanterar enklast dina försäkringar på Mina sidor. Där kan du se priser, teckna nya eller ändra i dina försäkringar och ansöka om ersättning. 

LOGGA IN

Customer Service

Do you need help in English?

Please contact us by phone if you have any questions! Our Customer Service is open weekdays from 8 am to 5 pm. 

RÄKNA SJÄLV

Så mycket kan du få om du blir arbetslös

Vi har gjort en snurra som gör det enkelt för dig att räkna ut hur mycket pengar du skulle kunna få från inkomstförsäkringen.

Nyhet

Bli rätt försäkrad med Behovsguiden

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra.

Ingår i ditt medlemskap

När du behöver någon att prata med kan du ringa Ledarnas samtalsstöd.

Checklista vid arbetslöshet

  1. Kontakta Arbetsförmedlingen för att anmäla dig som arbetssökande.
  2. Ansök om ersättning från din a-kassa.
  3. Kontrollera om du omfattas av något trygghetsavtal via din tidigare arbetsgivare. Här kan du se om din arbetsgivare tillhör en omställningsorganisation:

    Hitta omställningsorganisation
  4. När du fått din första utbetalning från a-kassan kan du ansöka om ersättning på Mina sidor.

    Logga in

Ny medlem

Inte betalande medlem ännu? Ansök om tilläggsförsäkringar.

Vanliga frågor