Gå till innehållet
För dig som är medlem i Finansförbundet

Medlemsförsäkringar för dig som är medlem i Finansförbundet

Om du är medlem i Finansförbundet ingår en inkomstförsäkring i ditt medlemskap. Den ger dig extra trygghet om du förlorar jobbet. Dessutom kan du teckna en rad frivilliga medlemsförsäkringar. På Mina sidor kan du se och ändra dina försäkringar,  se priser, ansöka om ersättning och följa dina ärenden. 

Samtalsstöd hos Falck

Du som är yrkesverksam medlem i Finansförbundet och omfattas av en eller flera personförsäkringar hos oss har tillgång till samtalsstöd hos Falck Healthcare. Även medförsäkrad partner har tillgång till samtalsstödet. Där kan du får professionell hjälp oavsett om dina problem är arbetsrelaterade eller privata.

Det första samtalet hjälper dig att definiera situationen och klargöra dina tankar. Behöver du mer stöd ingår upp till tre konsultationer per ärende med en psykolog eller psykoterapeut. Ni pratas vid per telefon. 

Vill du komma i kontakt med Falck? Logga in på Mina sidor för kontaktuppgifter. 

NY MEDLEM I FINANSFÖRBUNDET?

Här har vi samlat information om ditt startpaket. Läs mer.

Ingår för dig som medlem

Möjlighet att göra din inkomstförsäkring ännu bättre

För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen och tilläggsförsäkring behöver du ha varit medlem i Finansförbundet och ansluten till försäkringen i minst tolv månader.  Om du tidigare omfattats av en likvärdig inkomstförsäkring kan du tillgodoräkna dig den tiden när du blir medlem. Kontakta oss gärna om du har fler frågor om villkoren i din inkomstförsäkring. 

Fler försäkringar du kan teckna hos Bliwa

Teckna nya försäkringar, ändra i de du har och följa dina ärenden

Du som redan är kund hos oss hanterar dina försäkringar och ärenden enklast på Mina sidor. Där kan du se priser, teckna nya eller ändra i dina försäkringar och ansöka om ersättning. Om du inte har försäkringar hos oss sedan tidigare och därför inte har tillgång till Mina sidor, kontaktar du vår Kundservice så skickar vi ansökningsblanketten på papper till dig. 

LOGGA IN

Do you need help in English?

Please contact us by phone! Our Customer Service is open weekdays from 8 am to 5 pm. 

Räkna själv - så mycket får du om du blir arbetslös

Vi har gjort en snurra som gör det enkelt för dig att räkna ut hur mycket pengar du skulle kunna få från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös.

Digital tjänst

Bli rätt försäkrad med Behovsguiden

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra.

Checklista vid arbetslöshet

  1. Kontakta Arbetsförmedlingen för att anmäla dig som arbetssökande.
  2. Ansök om ersättning från din a-kassa.
  3. Kontrollera om du omfattas av något trygghetsavtal via din tidigare arbetsgivare. Här kan du se om din arbetsgivare tillhör en omställningsorganisation:

    Hitta omställningsorganisation
  4. När du fått din första utbetalning från a-kassan kan du ansöka om ersättning på Mina sidor.

    Logga in

Vanliga frågor om inkomstförsäkringen

Vanliga frågor om övriga försäkringar