Gå till innehållet

Torsdagen den 28 september har vi begränsad bemanning på Bliwa. Om din fråga till kundservice kan vänta till den 29 september är du varmt välkommen att kontakta oss då istället. Har du frågor i ett specifikt ärende kopplat till ersättning är våra skadereglerare åter tillgängliga 29 september. 

Inkomstförsäkring för dig som är medlem i Forena

Om du är medlem i Forena ingår en inkomstförsäkring i ditt medlemskap. Den ger dig extra trygghet om du förlorar jobbet. På Mina sidor kan du se och ändra dina försäkringar, anmäla skador och följa dina ärenden. 

Bliwas karriär- och jobbsökartjänst

Vi gör vägen till nytt jobb enklare! För dig som har inkomstförsäkring erbjuder vi en digital tjänst som underlättar ditt jobbsökande. Tjänsten samlar in annonser från de största karriärsajterna, hjälper dig med personliga brev och CV – och skräddarsyr ansökan samtidigt som du läser annonsen.

När ansökan väl är gjord kan du enkelt hålla ordning på dem via ditt eget användarkonto, skicka spontanansökningar och skapa aktivitetsrapporter som behövs i en eventuell kontakt med a-kassan. Logga in på Mina sidor för att få tillgång till tjänsten. 

""

Mer pengar om du blir ofrivilligt arbetslös

""

Försäkrar upp till 80 procent av din lön

""

Viktigt komplement till a-kassan

Ingår för dig som medlem i Forena

Tillägg till inkomstförsäkringen

För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen och tilläggsförsäkring behöver du ha varit medlem i Forena och ansluten till respektive försäkring i minst tolv månader.  Om du tidigare omfattats av en likvärdig inkomstförsäkring i ett svenskt fackförbund kan du tillgodoräkna dig den tiden när du blir medlem. Kontakta oss gärna om du har fler frågor om villkoren i din inkomstförsäkring. 

 

Teckna tilläggsförsäkring, ändra i de du har och följa dina ärenden

Du som redan är kund hos oss hanterar dina försäkringar och ärenden enklast på Mina sidor. Där kan du se priser, teckna nya eller ändra i dina försäkringar och ansöka om ersättning. 

LOGGA IN

Räkna själv - så mycket får du om du blir arbetslös

Vi har gjort en snurra som gör det enkelt för dig att räkna ut hur mycket pengar du skulle kunna få från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös.

Nyhet 2023

Bli rätt försäkrad med Behovsguiden

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra.

""

TIPS OCH RÅD

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om varsel, arbetslöshetsersättning och stöd att hitta nytt jobb. Läs mer. 

Checklista vid arbetslöshet

  1. Kontakta Arbetsförmedlingen för att anmäla dig som arbetssökande.
  2. Ansök om ersättning från din a-kassa.
  3. Kontrollera om du omfattas av något trygghetsavtal via din tidigare arbetsgivare.
  4. När du fått din första utbetalning från a-kassan kan du ansöka om ersättning på Mina sidor.
""
""

Frågor? Vi hjälper dig!

Våra kontaktuppgifter, svar på vanliga frågor och mycket annat.

Kundservice

""

Har du blivit arbetslös? Se hit!

På Mina sidor loggar du in för att ansöka om ersättning. 

""

Hitta villkor här!

Här hittar du förköpsinformation och villkor för våra försäkringar. 

Vanliga frågor