Gå till innehållet
För dig som är medlem i Vision

Inkomstförsäkring för dig som är medlem i Vision

Om du är medlem i Vision ingår en inkomstförsäkring i ditt medlemskap. Den ger dig extra trygghet om du förlorar jobbet. På Mina sidor kan du se och ändra dina försäkringar, anmäla skador och följa dina ärenden. 

Ingår för dig som medlem

Möjlighet att förlänga tiden med ersättning

Om du vill att din inkomstförsäkring ska ge dig ersättning under längre tid så kan du teckna den frivilliga tilläggsförsäkringen. Den ger dig ersättning i upp till ytterligare 100 dagar, utöver de 160 dagar som ingår i basförsäkringen.  

TECKNA TILLÄGGSFÖRSÄKRING

För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen och tilläggsförsäkring behöver du ha varit medlem i Vision och ansluten till försäkringen i minst tolv månader.  Om du tidigare omfattats av en likvärdig inkomstförsäkring kan du tillgodoräkna dig den tiden när du blir medlem. Kontakta oss gärna om du har fler frågor om villkoren i din inkomstförsäkring. 

Nyhet

Bli rätt försäkrad med Behovsguiden

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra.

Räkna själv - så mycket får du om du blir arbetslös

Vi har gjort en snurra som gör det enkelt för dig att räkna ut hur mycket pengar du skulle kunna få från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös.

TIPS OCH RÅD

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om varsel, arbetslöshetsersättning och stöd att hitta nytt jobb. Läs mer. 

Checklista vid arbetslöshet

  1. Kontakta Arbetsförmedlingen för att anmäla dig som arbetssökande.
  2. Ansök om ersättning från din a-kassa.
  3. Kontrollera om du omfattas av något trygghetsavtal via din tidigare arbetsgivare. Här kan du se om din arbetsgivare tillhör en omställningsorganisation:

    Hitta omställningsorganisation
  4. När du fått din första utbetalning från a-kassan kan du ansöka om ersättning på Mina sidor.

    Logga in

Vanliga frågor