Gå till innehållet
För dig som är medlem i Ledarna

Till dig som är ny medlem i Ledarna

Du som är medlem i Ledarna och som inte fyllt 66 år omfattas av en inkomstförsäkring hos Bliwa. Inkomstförsäkringen ingår inte om du är pensionärs- eller studerandemedlem. På den här sidan har vi samlat information för dig som är ny medlem hos Ledarna. 

Basförsäkring ingår i medlemskapet

Basförsäkringen ingår i medlemskapet i Ledarna. Den gäller vid ofrivillig arbetslöshet och försäkrar upp till 80 procent av en månadsinkomst på högst 80 000 kr i som längst 150 dagar. Läs mer.

Utöka skyddet med tilläggsförsäkringar

Du kan förlänga tiden med ersättning från inkomstförsäkringen med 100 extra dagar och försäkra månadslön upp till 170 000 kronor. Här kan du läsa mer om tilläggsförsäkringarna. Vill du teckna eller ändra tilläggsförsäkringar gör du det på Mina sidor.  

Tillgodoräkna dig tid från annat förbund

Du kan tillgodoräkna dig tid du varit försäkrad i ett annat förbunds basförsäkring till Ledarnas basförsäkring. Du kan också tillgodoräkna dig tid i ett annat förbunds tilläggsförsäkringar till Ledarnas motsvarande tilläggsförsäkringar. Det krävs dock att du inte har något glapp mellan de olika försäkringarna. För att undvika glapp behöver du ansöka om tilläggsförsäkringen inom 1 månad från det att du blev medlem i Ledarna. På sidan med frågor och svar kan du läsa mer om hur du tillgodoräknar dig tid från ett annat förbund. 

MER INFORMATION

Logga in på Mina sidor

På Mina sidor hittar du bland annat ditt försäkringsbesked. Om du vill ha en notis när ny information publiceras där behöver du registrera din epostadress hos oss. Om du istället vill få försäkringsbeskedet per post ändrar du det på Mina sidor eller kontaktar vår Kundservice så hjälper vi dig. 

UTÖKA DITT SKYDD

Inte betalande medlem ännu? Ansök om tilläggsförsäkringar här. 

Vi hjälper dig!

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor. Vi finns här för dig. 

08 – 696 22 70 (helgfria vardagar 8-17) eller mejla till oss på  ledarna@bliwa.se. 

Vanliga frågor

Vad gäller om jag varit med i ett annat fackförbund tidigare? Hur går betalningen till? Måste jag ha haft försäkringarna en viss tid för att få ersättning?

Förköpsinformation och fullständiga villkor – var hittar jag det?