Gå till innehållet
För dig som är anställd hos Skanska

 

Skanskas försäkringar hos Bliwa

Som anställd hos Skanska kan du teckna försäkringar i Bliwa. På Mina sidor kan du som redan är kund hos oss se och ändra dina försäkringar, anmäla skador och följa dina ärenden.

1 FEBRUARI 2024

Vårdförsäkringen flyttar till oss

Den 1 februari 2024 blir Bliwa ny försäkringsgivare för Skanskas vårdförsäkring. Om du eller en partner har en vårdförsäkring hos If kommer den då automatiskt att flyttas över till oss. Eftersom medförsäkrade barn (mellan 16 och 25 års ålder) inte kan få försäkringsskydd hos Bliwa, finns det möjlighet att teckna fortsättningsförsäkring hos If.

Från 1 februari tar vi över ansvaret för nya och pågående ärenden under förutsättning att ärendet omfattas av våra försäkringsvillkor för vårdförsäkringen. Behöver du hjälp med ett ärende kontaktar du vårdplaneringen i februari. Om du har frågor om flytten eller övriga försäkringar hos oss finns vår kundservice tillgänglig för dig.  

Försäkringar du kan teckna hos Bliwa

Teckna nya försäkringar, ändra i de du har och följa dina ärenden

Du som redan är kund hos oss hanterar dina försäkringar och ärenden enklast på Mina sidor. Där kan du se priser, teckna nya eller ändra i dina försäkringar och ansöka om ersättning. Om du inte har försäkringar hos oss sedan tidigare och därför inte har tillgång till Mina sidor, kontaktar du vår Kundservice så skickar vi ansökningsblanketten på papper till dig. 

LOGGA IN

Digital tjänst

Är du rätt försäkrad?

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra. 

NY PÅ JOBBET?

Här har vi samlat information för dig som är nyanställd. Läs mer.

Du som har vårdförsäkring

Boka tid och få rådgivning

Kontakta vårdplaneringen för att få rådgivning, boka vård eller anmäl ett ärende.

Vanliga frågor