Gå till innehållet
För dig som är medlem i Unionen

Familjeskydd

Familjeskyddet liknar en livförsäkring. Den ger alltså dina nära och kära ersättning om du skulle gå bort. Men istället för en engångssumma får de ekonomisk trygghet i form av en månadsbelopp under flera års tid.

  • Månadsersättning under fem år

  • Pengar till dina närmaste om du går bort

  • Viktigt om du är gift, sambo eller har barn

Långsiktig trygghet för din familj

Har du precis gift dig eller blivit sambo? Då gör du klokt i att fundera på vilka utgifter du och din partner har tillsammans. Samma sak om du nyligen blivit förälder eller lånat till en ny bostad.

Ett familjeskydd ger ekonomisk trygghet till dina nära och kära om du skulle gå bort. Till skillnad från en vanlig livförsäkring som utbetalas som ett engångsbelopp, ger familjeskyddet dig utbetalningar en gång i månaden under fem års tid.

Familjeskyddet ger dina efterlevande en långsiktig ekonomiskt trygghet. Det hjälper till att skapa lugn ifall det som inte får hända händer.

Så mycket kostar försäkringarna

Försäkringsbelopp Månadskostnad    
  -35 år 36-55 år 56-69 år

1
förhöjt prisbasbelopp

13 kr 23 kr 67 kr
2
förhöjt prisbasbelopp
24 kr 45 kr 133 kr
3
förhöjt prisbasbelopp
36 kr 69 kr 200 kr

Ett (1) förhöjt prisbasbelopp motsvarar 58 500 kronor (2024).


Utbetalning
Ersättningen betalas ut en gång i månaden i fem år. Varje månad får dina efterlevande en tolftedel av det försäkringsbelopp du har valt. Ersättningen är skattefri.

Unionens medlemsförsäkringar

Teckna försäkringen

På Mina sidor kan du teckna de försäkringar du har tillgång till via ditt medlemskap i Unionen. Vill du läsa mer om försäkringarna så hittar du förköpsinformation och villkor här.

Är du egenföretagare utan försäkringar sedan tidigare? Använd då blanketten för att ansöka.