Gå till innehållet
För dig som är medlem i Unionen

Olycksfalls­försäkring

En olycksfallsförsäkring ger dig ersättning om olyckan är framme. Den hjälper dig bland annat vid allvarlig olycka och ersätter permanenta kroppskador.

  • Från 34 kr/mån

  • Gör stor skillnad om du inte längre kan arbeta

  • Bra skydd oavsett livssituation

Gäller dygnet runt, i vått och torrt

En olycksfallsförsäkring ger dig ersättning om olyckan är framme. Den hjälper dig bland annat vid allvarlig olycka och ersätter permanenta kroppskador, något som kan göra stor skillnad om du inte kan arbeta eller fungera som vanligt längre.

Våra kunder tycker det viktigaste innehållet i försäkringen är bland annat ersättning för förstörda kläder, tandläkarkostnader, vårdkostnader och mer därtill.

Hur fungerar vår olycksfallsförsäkring? Starta filmen genom att klicka på den.

Så mycket kostar försäkringen

Maxersättning
Försäkringsbelopp vid invaliditet

Månadskostnad
20 prisbasbelopp 34 kr
30 prisbasbelopp 46 kr
40 prisbasbelopp 66 kr

1 prisbasbelopp motsvarar 57 300 kronor (2024). Från 46 år minskar försäkringsbeloppet med 5 procentenheter per år vid ekonomisk invaliditet och med 2,5 procentenheter per år vid medicinsk invaliditet.

Unionens medlemsförsäkringar

Teckna försäkringen

På Mina sidor kan du teckna de försäkringar du har tillgång till via ditt medlemskap i Unionen. Vill du läsa mer om försäkringarna så hittar du förköpsinformation och villkor här.

Är du egenföretagare utan försäkringar sedan tidigare? Använd då blanketten för att ansöka.

Studentrabatt på olycksfallsförsäkringen

En olycksfallsförsäkring är bra för alla, men kanske lite extra bra under ett aktivt studentliv. För att du ska ha ett så bra skydd som möjligt under din studietid erbjuder Unionen en studentrabatt till alla studentmedlemmar i förbundet.