Gå till innehållet
""

Ny tjänst förenklar ditt jobbsökande

Nu blir det enklare att ta nästa steg i karriären. Bliwas digitala karriär- och jobbsökartjänst exponeras mot de största karriärsajterna i Sverige, så att du kan hålla koll på alla lediga tjänster och samla allt kring ditt jobbsökande på ett ställe.

I år väntas svensk ekonomi gå in i en lågkonjunktur och enligt Arbetsförmedlingens senaste prognos leder det till att arbetslösheten ökar både under 2023 och första halvåret 2024. För att möta den utvecklingen lanserar nu Bliwa en digital karriär- och jobbsökartjänst för sina försäkringskunder.

– Vi vet att det kan vara väldigt tufft att först bli av med jobbet och sedan nästan drunkna i all administration som krävs för att söka jobb, administrera sina ansökningar och säkerställa att a-kassan kan göra rätt utbetalningar. Därför lanserar vi en karriär- och jobbsökartjänst som hjälper dig med detta, så att du kan lägga så mycket tid som möjligt på att förbereda intervjuer, göra research och hålla dig anställningsbar, säger Victor Sundblad, produktchef på Bliwa.

Den nya karriär- och jobbsökartjänsten bygger på en webbplattform som exponeras mot de största karriärsajterna i Sverige. Det gör att du kan hålla koll på alla platsannonser, oavsett var de publiceras, och samla allt kring ditt jobbsökande på ett ställe. Det gäller allt från ditt cv och din profil på karriärsajter, till dina jobbansökningar och verifieringar av aktiviteter till arbetsförmedlingen.

– Tjänsten är en hjälp för den som är eller riskerar att bli arbetslös, eftersom den kan bidra till att förkorta tiden som arbetslös eller förhindra att arbetslösheten inträffar. Men tjänsten är också till nytta för den som vill byta jobb eller bara bygga sin karriär. Det är helt enkelt ett sätt att hålla sig anställningsbar, säger Victor Sundblad.

Bliwas karriär- och jobbsökartjänst, som har skapats av jobtech-företaget Auranest, lanserades den 9 januari och är för närvarande tillgänglig för medlemmar i tre olika fackförbund som valt Bliwa som försäkringsgivare för sin inkomstförsäkring.

6 smarta funktioner i karriär- och jobbsökartjänsten

 1. Hitta jobb som passar dig
  Sök bland över 100 000 platsannonser på hundratals jobbsajter. Systemet lär sig vilka slags jobb du brukar söka och tipsar om liknande nya tjänster.
 2. En profil för flera sajter
  På din profilsida kan du lägga in ditt cv och göra uppdateringar när du vill. Alla ändringar i din profil sparas automatiskt på dina användarkonton på andra jobbsajter.
 3. Hittas av rekryterare
  Du kan enkelt skapa användarkonton på flera jobbsajter med informationen från din profil på Bliwas karriär- och jobbsökartjänst. Du väljer själv var du vill synas för att lättare bli hittad av rekryterare.
 4. Samla alla ansökningar
  Alla dina pågående och skickade jobbansökningar samlas på ett ställe. Funktionen är extra praktisk för dig som skickar aktivitetsrapporter till arbetsförmedlingen.
 5. Mejl för jobbansökningar
  Inbox som är kopplad till dina jobbansökningar, så att du samlar alla jobbrelaterade mejl på ett ställe. Viktiga mejl skickas både hit och till din personliga inkorg.
 6. Enkel överblick
  Dashboard som ger dig en samlad överblick över din profil, dina jobbansökningar och de senast publicerade platsannonserna.
""

Tillgång via Mina sidor

Vill du prova tjänsten?

På Mina sidor kan du se om Bliwas karriär- och jobbsökartjänst ingår i din inkomstförsäkring

Publicerad: 6 februari 2023.