Gå till innehållet

Diagnos­försäkring

Om du skulle få en allvarlig sjukdom som hjärtinfarkt, stroke eller cancer eller råka ut för en allvarlig olycka som gör att du till exempel blir förlamad - då kan en diagnosförsäkring göra skillnad.

  • Engångsbelopp om du får allvarlig diagnos

  • Ersättning om du drabbas av hjärtinfarkt, stroke eller cancer

  • Täcker även diagnos efter olycka, till exempel förlamning

Engångsbelopp vid allvarlig diagnos

Livet kan förändras snabbt. Till exempel om du blir diagnostiserad med en allvarlig sjukdom. Eller råkar ut för en olycka som får stora konsekvenser. Att då få extra pengar gör skillnad. Med en diagnosförsäkring kan du ha du rätt till ersättning redan sju dagar efter att diagnosen är ställd.

En majoritet av de som får ersättning från Bliwas diagnosförsäkring har diagnostiserats med någon av de tre sjukdomarna hjärtinfarkt, stroke eller cancer. Men försäkringen gäller för totalt 19 olika diagnoser.

Vanliga frågor om diagnosförsäkringen

Behovsguiden

Bli rätt försäkrad med Behovsguiden

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra.