Gå till innehållet

Tjänstegrupplivförsäkring

Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) är en försäkring som din arbetsgivare tecknar och betalar. Den kan ge ett ekonomiskt grundskydd för dina nära om du dör.

  • Pengar till dina närmaste om du dör

  • Din arbetsgivare betalar försäkringen

  • En del av ditt tjänstepensionsskydd

Trygghet för dina kära

Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) är en livförsäkring som din arbetsgivare tecknar och betalar. Om du dör behöver din partner klara era gemensamma kostnader på en inkomst. Har du barn från tidigare förhållande, då har de enligt lagen rätt att få sin arvslott direkt när du dör. Det kan drabba din efterlevande partner hårt. TGL ger ett ekonomiskt grundskydd om du skulle dö, men du kan alltid komplettera den för att få ett mer omfattande skydd. 

Bliwa erbjuder TGL inom olika avtalsområden och även för företag som inte har kollektivavtal men som vill erbjuda försäkringen som en del av medarbetarnas tjänstepensionsskydd. För att ta reda på om du omfattas av en TGL kontaktar du din arbetsgivare.

Håll koll på vem som får pengarna om du dör

Man skulle kunna likna en livförsäkring med ett arv, men den stora skillnaden är att du inte kan testamentera en försäkring. Därför är det viktigt att du har koll på vilka som faktiskt får pengar om du går bort. Alla livförsäkringar har en fastställd turordning i villkoren. Om du vill ändra på ordningen eller ge pengarna till någon annan behöver du göra ett så kallat särskilt förmånstagarförordnande.

Enligt Svenskt Näringsliv och PTK eller icke-kollektivavtalad TGL hos oss gäller följande:

  1. Make, maka eller registrerad partner
  2. Barn eller barnbarn
  3. Föräldrar

Om ingen av ovanstående lever och inget särskilt förmånstagarförordnande är registrerat betalas ett halvt prisbasbelopp ut till ditt dödsbo.

Observera att det för andra avtalsområden kan finnas en annan turordning! Här hittar du alla Bliwas försäkringsvillkor för TGL. 

 

VILL DU ÄNDRA TURORDNINGEN?

Om du vill ändra på ordningen eller ge pengarna till någon annan behöver du göra ett så kallat särskilt förmånstagarförordnande.

  • Om du har en kollektivavtalad tjänstegrupplivförsäkring inom Svenskt Näringsliv/PTK kontaktar du Avtalat.
  • Om du har en tjänstegrupplivförsäkring inom ett annat avtalsområde eller icke-kollektivavtalad behöver du skicka en blankett till oss med dina val.
    Från det här biblioteket kan du ladda ner blanketten.

Har du frågor om din tjänstegrupplivförsäkring? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Välj rätt livförsäkring

Det är skillnad på livförsäkring och livförsäkring. Läs mer här.

Blanketter och sånt

Här kan du hämta blanketter, information och villkor för våra försäkringar.

Arbetsgivare? Se hit!

Har du tecknat TGL och vill ha mer information om hur du sköter försäkringen? 

Vanliga frågor om TGL

Behovsguiden

Bli rätt försäkrad med Behovsguiden

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra.