Gå till innehållet

Sjukförsäkring

Om du blir sjukskriven kan det vara tufft att få ihop ekonomin. Med en sjukförsäkring kan du få ett bra ekonomiskt komplement till samhällets stöd. Stödet är särskilt viktigt om sjukskrivningen drar ut på tiden.

  • Bra komplement till samhällets skydd

  • Ger skydd även vid psykisk ohälsa

  • Viktigt vid långtidssjukskrivning

Om du blir långtidssjuk

Har du en anställning bör du ha en sjukförsäkring. Den kompletterar skyddet från Försäkringskassan ifall du blir långtidssjuk. Den kan hjälpa upp nivån på din ersättning så att tiden du är borta från jobbet inte blir lika tuff ekonomiskt. En sjukförsäkring kan ge skydd även vid psykisk ohälsa. 

Även om du är anställd på ett företag med kollektivavtal gör du klokt i att teckna en sjukförsäkring. Det skydd som ingår i kollektivavtal gäller under 360 dagar, men att tvingas vara borta från jobbet längre än så är tyvärr relativt vanligt. 

Skillnad mellan sjukförsäkring och vårdförsäkring

En sjukförsäkring kan ge ekonomiskt stöd om du skulle bli sjukskriven under en längre tid. En vårdförsäkring hjälper dig att få rätt specialistvård snabbt.

VÅRDFÖRSÄKRING

SÅ STOR BLIR DIN ERSÄTTNING

Vi reder ut vad som gäller vid sjukskrivning - läs artikeln.

Vanliga frågor om sjukförsäkringen

Behovsguiden

Bli rätt försäkrad med Behovsguiden

Tycker du försäkringar är krångliga och svåra att överblicka? För att göra det enklare för dig har vi tagit fram en ny digital tjänst som vi kallar Behovsguiden. När du svarat på frågorna i guiden får du reda på vilka försäkringar du har idag - både hos oss och andra försäkringsbolag - och vilka du kan behöva utifrån just din livssituation. 

Behovsguiden är kostnadsfri och tar cirka 5 minuter att göra.