Gå till innehållet

Sjukförsäkring

Om du blir sjukskriven kan det vara tufft att få ihop ekonomin. Med en sjukförsäkring får du ett bra ekonomiskt komplement till samhällets stöd. Stödet är särskilt viktigt om sjukskrivningen drar ut på tiden.

  • ""

    Bra komplement till samhällets skydd

  • ""

    Viktigt vid långtidssjukskrivning

  • ""

    Skydd vid psykisk ohälsa

Om du blir långtidssjuk

Om du har en anställning, då bör du också ha en sjukförsäkring. Den kompletterar skyddet från Försäkringskassan ifall du blir långtidssjuk. Sjukförsäkringen hjälper upp nivån på din ersättning, så att tiden du är borta från jobbet blir lite mindre ekonomiskt tuff.

En sjukförsäkring ger skydd vid psykisk ohälsa – något som idag tvingar många att vara hemma från sina arbeten. Omkring hälften av de som får pengar utbetalade från Bliwas sjukförsäkring lider av psykisk ohälsa.

Även om du är anställd på ett företag med kollektivavtal, gör du klokt i att teckna en sjukförsäkring. Det skydd som finns inbyggt i kollektivavtalet gäller under 360 sjukdagar. Att tvingas vara borta från jobbet längre än så, är tyvärr vanligare än många tror.

Viktigt att ha koll på

Sjukförsäkring och vårdförsäkring - två olika försäkringar

En sjukförsäkring ger ekonomiskt stöd om du skulle bli sjukskriven under lång tid. En vårdförsäkring hjälper dig att få rätt specialistvård snabbt.

Mer om vår vårdförsäkring.

""
""

Så stor blir din ersättning

Vi reder ut vad som gäller vid sjukskrivning - läs hela artikeln.

Vanliga frågor om sjukförsäkringen

Sjukförsäkring

Teckna försäkringen

Bliwas sjukförsäkring ger dig ekonomisk trygghet om du blir allvarligt sjuk.